19:00

Referat: FC Möllan - AIF Barrikaden

Startelva: C-G – Alexander, Henke, Matte, Markus Ah – Aman, Mathias E och Anton, ”Hans” – Pontus, Oskar

Avbytare var:
Marcus Söndergaard (ny spelare) som kom in som högerback efter 13 min och spelade där halvleken ut, innan han efter paus gick upp som höger yttermittfältare i 20 minuter innan han blev utbytt.
Yousef som spelade sista 25 minuterna som höger yttermittfältare.
Markus H som spelade sista knappa 20 som mittback.
Milad som spelade sista knappa 20 som först innermittfältare och sedan högerback.

Vi visste redan innan matchen att FC Möllan kunde bli en svår nöt att knäcka trots sin div 6-tillhörighet. De hade börjat MM starkt med en 2-0-seger mot div 5-laget Lindeborg som de följde upp med en 1-0-seger mot div 4-laget Kosova. De visade också redan från start när de (efter en väldigt trevande inledning i några få minuter då jag gissar att de avvaktade för att se hur vi spelade) visade upp ett mycket bollsäkert och rappt spel där de försökte behålla bollen inom laget och på marken och aldrig slå bollar på chans utan både välriktade djupledsbollar (oftast) eller från centrala positioner ut mot kanterna. Det såg också farligt ut men vi lyckades ofta bryta eller flera gånger blocka skott så att de aldrig kom till avslut.
Det kom dock ett redan i den 6:e min då en nick på en hörna efter att ha passerat C-G såg ut att resultera i ett ledningsmål men där Markus Ah (nu gäller det för alla som brukar läsa den här sidan att lära sig att navigera mellan alla Markusar genom att hålla reda på efternamnen och dess förkortningar) välplacerad räddade på mållinjen.

Även om de verkade väldigt trygga i sitt spel så såg man redan i den 9:e min det första tecknet på en brist som skulle visa sig fler gånger under matchen. När vi kom med flera spelare i och runt deras straffområde blev de lite stressade och gjorde en del enkla misstag. Den här gången i form av en passning inåt planen som totalt friställde Pontus vars annars välplacerade skott räddades snyggt till hörna. I den 12:e min tog Möllan ledningen samtidigt som C-G:s vad på något sätt låste sig så att han fick utgå (detta med skadade målvakter börjar ju bli absurt, tre på ett par veckor). Då valde Henke att ställa sig i målet vilket innebar att Alexander fick ta hans plats i mitten medan som nämnts ovan Marcus S gick in som högerback.

Möllan fortsatte sedan i 15-20 min att vara det klart bättre laget och vårt spel gick väldigt mycket i stå. Med början i den 28:e min när vi med viss hjälp av lite fumlande i deras försvar fick till ett skottläge från bara ett par meters håll som missades, så jämnade spelet ut sig, kanske hade vi ett litet övertag. Det blev dock Tyvärr Möllan som gjorde ett psykologiskt mål i den 41:a min.

I pausen bestämdes det att vi skulle spela med bara en man på topp och tre innermittfältare, ett grepp som spelmässigt skulle visa sig falla väldigt väl ut. Möllan hade nu väldigt svårt att få till något eget spel och vi skapade efter 5 minuter ett jätteläge där vår helt frispelade avslutare enligt min mening tog ett dåligt beslut när han valde att lobba över målvakten, en lobb som gick utanför bortre krysset. Även om han normalt hade lyckats med lobben så borde det varit än lättare både att skjuta vid sidan av eller runda målvakten.

I den 58:e min reducerade vi genom Oskar efter en anfallskombination där Pontus skarvade fram bollen till Oskar. I den 65:e min hamnade ett inlägg i ribbans ovankant men var nog inte riktigt så farligt som det såg ut, målvakten hade full koll. I den 73:e min kom sedan ännu ett psykologiskt baklängesmål mål på så vis att vi nu kände att vi var på gång och att kvitteringen snart skulle komma. Målet var en fantastisk precision av Möllanspelaren som från sin position på högerkanten, med från början 40-45 meter till målet, med en oerhörd speed och bollkontroll tog sig förbi spelare efter spelare, såg ut att komma lite ur vinkel men dundrade in bollen i bortre krysset. Surt för hela vårt lag men mest för Henke som innan dess haft nästan inget alls att göra den här halvleken (och faktiskt inte jättemycket i första heller eftersom Möllans fina spel då ledde till förvånansvärt få avslut). Målet gav Möllan väldigt mycket energi och de tog nu över taktpinnen igen.

Inga fler mål blev det och därmed var 1-3-förlusten ett faktum i en match där de båda halvlekarna var spegelvända mot varandra. I första dominerade Möllan klart länge medan vi kom tillbaka med ett visst övertag på slutet medan det i den andra var tvärtom. Vi hade som framgår av statistiken nedan lättare att komma till avslut men ofta ganska svaga sådana.

För att vara ett div 6-lag var Möllan väldigt bra och kommer, om det inte dyker upp något lag som höjt sig många klasser från tidigare år, att bli mycket svårslagna i seriespelet (och i MM där de precis som vi skapat sig ett fint utgångsläge, vem vet kanske kan vi få tillfälle till revansch där)

Statistik: (våra siffror först) Hörnor: 7-5 Avslut på mål: 10-5 Avslut utanför: 7-6